Dienstverlening

CAP-able helpt organisaties bij het inrichtingen en verbeteren van project-, programma- en projectportfoliomanagement & -control d.m.v.:

Trainingen / workshops

Workshop: de duur van een workshop is meestal een dag of dagdeel. Er wordt kennis over specifieke onderwerpen overgedragen. Voorbeelden zijn: risicomanagement voor projecten, financiële aspecten van projecten (cost control, de business case), de menskant van projecten, stakeholdermanagement & communicatie, projectbeheersing, projectplanning, kwaliteitsmanagement etc.

Training: een training duurt meestal meerdere dagen, waarbij diverse onderwerpen of het gehele vakgebied aan bod komt. Het gaat vaak om maatwerk-trainingen, die in company worden gehouden. Het niveau kan hierbij variëren. Er zijn trainingen voor zowel beginnende als ver gevorderde projectmanagers, projectcontrollers of projectmedewerkers.

Cap-able werkt m.b.t. workshops en trainingen intensief samen met Zuyd Professional, Erasmus Universiteit, Vrije Universiteit en de Universiteit Maastricht.

Consultancy

Het analyseren waarom de project- en programmaorganisatie, de manier van werken, het gebruik van tools, technieken en (projectmanagement)methoden niet verloopt zoals gewenst en het implementeren van de geadviseerde verbeteringen. Hierbij hoort ook het ondersteunen bij projecten die niet volgens wens lopen, het helpen bij het weer op de rails krijgen van een vastgelopen project en het begeleiden van projecten van start-up t/m afronding. Bij de analyse wordt gebruikt gemaakt van een speciaal hiervoor ontwikkeld tool: “Projectscan: Up and Running”.

Cap-able werkt samen met diverse gerenommeerde consultancy organisaties.

Coaching / begeleiding (individueel en teams)

Het individueel begeleiden van projectmanagers, projectcontrollers om duurzame persoonlijke groei te realiseren en hierdoor succesvoller te zijn in het dagelijks uitvoeren van de functie. Daarnaast worden teams begeleid om de samenwerking te verbeteren en een performing team te worden.

Tijdens de coaching wordt ook gebruik gemaakt van NLP-techieken (Neuro Linguïstisch Programmeren) en systemisch werken. Het gecombineerd toepassen van deze technieken leidt tot duurzame groei.

Publiceren van boeken en artikelen

Het werken in projecten is een belangrijk middel om de concurrentie, in een steeds sneller veranderende omgeving, het hoofd te bieden. Regelmatig worden boeken gepubliceerd en verschijnen artikelen in vakbladen met actuele kennis en informatie over het vakgebied.

Deze site bevat informatie over het vakgebied project-, programma en portfoliomanagement & -control. Hierdoor krijg je een eerste indruk van wat er allemaal komt kijken bij het werken in projecten binnen uw organisatie. Een vervolgstap is b.v. het volgen van een training of workshop.