Project Update december 2018

17 dec 2018

Hierbij ontvang je de Project Update van december. Het jaar 2018 is bijna voorbij. Het was een zeer succesvol jaar voor CAP-able.
 

In maart is de 3e druk verschenen van mijn boek: “Projecten en projectportfolio in control: mens, methoden en proces”. In het kader van de boekintroductie zijn workshops gehouden bij ORGfit (onderwerp: Strategie & Projecten) en Pragmatics (onderwerp: werken in projecten is mensenwerk!).
 

Daarnaast heb ik de opleiding tot Licensed NLP coach afgerond en ben begonnen met het coachen van projectmanagers en projectcontrollers. Het is mooi om te ervaren dat ik door middel van NLP in combinatie met systemisch werk mensen kan helpen om duurzame persoonlijke groei te realiseren.
 

Verder heb ik een aantal trainingen mogen verzorgen over Agile projectmanagement met een focus op de Scrum-aanpak. Het ging hierbij om 2-daagse workshops waarbij de deelnemers aan de hand van een ludiek project de Scrum-methode zelf hebben ervaren.
 

Er zijn in 2018 ook twee artikelen verschenen. Het eerste artikel (verschenen in Executive Finance) ging over de relatie tussen de Strategie van een organisatie en het opnemen van een project in het projectportfolio. Het tweede (verschenen in Controllers Magazine, CM) gaf een beschrijving van het monitoren van de operationele voortgang van een project door het toepassen van Earned Value Analyse en het kritieke pad.

 
Tot slot lees je in deze Project Update meer over het visualiseren van de risicotopografie van een project door toepassen van de risicomanagementmethode RDM in combinatie met Qlik Sense.

 
Veel plezier bij het lezen van deze Project Update.

Fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en tot in 2019!