Projectscan bij Project Start Up

29 mrt 2017

Het succes van een project begint bij een goede Project Start Up! Een goed begin is immers het halve werk. Is alles geregeld, zodat het project kan starten? en wat moet er dan allemaal geregeld zijn, voordat het project kan beginnen?

 
Voor een succesvol project moet zowel de moederorganisatie als de projectorganisatie goed zijn ingericht en gereed zijn om het project uit te voeren. In totaal zijn er 20 aandachtsgebieden die al vanaf de start van het project moeten worden opgepakt. Het gaat zaken als: projectfasering, business case, beheersaspeecten (scope, geld, tijd, risico, stakeholders), bemensing, competenties, projectopdracht etc. etc.

 

CAP-able helpt bij opstarten van projecten. Dit gebeurt met behulp van de projectscan “Up and Running“, die samen met ORGfit is ontwikkeld. Na een analyse van deze aandachtsgebieden wordt middels een diagram zichtbaar gemaakt welke aandachtsgebieden niet goed zijn ingericht. Hier kunnen namelijk in de toekomst problemen ontstaan en de oorzaak zijn dat een project vastloopt. Deze analyse wordt uitgevoerd door experts met jarenlange ervaring in de projectenwereld, waardoor de resultaten van de scan ook op de juiste wijze worden geïnterpreteerd.

 

 

Projectenscan

 

Deze analyse kan ook plaatsvinden bij reeds vastgelopen projecten!

 

dashboard-up-and-running Neem contact op als je meer wilt weten over het begeleiden van Project Start Ups of als je hulp nodig hebt bij het vlottrekken van een project.

 

CAP-able en ORGfit ondersteunen je hierbij professioneel en deskundig.