Projectscan Up and Running

17 dec 2016

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt ook voor het werken in projecten. Het is niet handig om zo maar een project te starten onder het motto: laten we maar beginnen en als het fout gaat dan zien we dat dan wel weer. Voor een succesvol project moet zowel de organisatie in het algemeen als de projectorganisatie zelf goed zijn ingericht en gereed zijn om het project uit te voeren. Het succes van een project begint al bij een goede Project Start Up. CAP-able ondersteunt bij het opstarten van projecten.

 

Ondanks alle goede voorbereidingen kan een project toch stroef lopen of zelfs helemaal vastlopen. Het is dan belangrijk om de oorzaken hiervan te achterhalen om daarna te bekijken wat moet worden gedaan om het project weer op te rails te krijgen en vlot te trekken (project recovery). Hiervoor is samen met ORGfit een scan ontwikkeld, waarmee in korte tijd (ongeveer twee weken) inzicht wordt verkregen in de belangrijkste belemmeringen die het succes van het project in de weg staan. Deze projectscan hebben we “Up and Running” genoemd.

 

Middels een diagram wordt zichtbaar gemaakt welke componenten niet goed zijn ingericht en waar de oorzaak ligt van de problemen. Dit gebeurt door experts met jarenlange ervaring in de projectenwereld, waardoor de resultaten van de scan ook op de juiste wijze worden geïnterpreteerd.

 

Projectenscan

 

 

Er vindt een grondige analyse plaats en er worden aanbevelingen op maat gedaan voor verbeterstappen c.q. het vlottrekken van het vastgelopen project. Bij de invoering van deze verbeteringen wordt uiteraard geholpen. Het blijft niet bij een adviesrapport.

 

dashboard-up-and-running

Wat levert het op: een verhoogde performance projectorganisatie en een succesvol project.

 

Neem contact op als je meer wilt weten over het begeleiden van Project Start Ups of als je hulp nodig hebt bij het vlottrekken van een project.

 

CAP-able en ORGfit ondersteunen je hierbij professioneel en deskundig.