Wie is Guido Fröhlichs?

Door werk en studie ben ik specialist geworden in twee verschillende expertisegebieden, namelijk finance & control en project- en portfoliomanagement. In beide werkvelden ben ik actief: als controller vind ik mijn uitdaging in het adviseren op strategisch niveau, terwijl ik als consultant en projectmanager veel voldoening haal uit het werken met teams om hun werkwijze en resultaten naar een hoger niveau te tillen.

 

Studie en loopbaan

Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven volgde ik later in mijn loopbaan de postdoctorale opleiding tot RegisterController aan de Universiteit Maastricht. Mijn werkervaring omvat functies als projectmanager bij Hogeschool Zuyd, projectcontroller bij DSM, Manager Finance & Control bij Maecon en Manager Sales Control Benelux bij Rockwool.

Bij interim-adviesbureau Fagro heb ik als principal consultant opdrachten verricht voor onder andere DHL, Janshen-Hahnraths, gemeente Sittard-Geleen, Sabic, Ankerpoort, Universiteit Maastricht, ABN AMRO, Open Universiteit, Rijkswaterstaat Maaswerken en Vodafone.

Momenteel werk ik als financial controller bij de afdeling Strategie & Control van de gemeente Heerlen. Daarnaast adviseer ik als zelfstandig consultant organisaties die hun projectmanagement willen optimaliseren.

 

Spreker en auteur

Regelmatig word ik gevraagd als gastspreker, coach en als trainer van cursussen over projectmatig werken. Daarnaast ben ik (co-)auteur van diverse boeken en artikelen over projectmanagement, project en portfolio control en sales control.

 

Werkwijze

In al mijn werkzaamheden zoek ik naar de optimale balans tussen zakelijke resultaatgerichtheid en aandacht voor menselijke aspecten. Door helder en met oprechte aandacht te communiceren weet ik mensen te motiveren en uit te dagen tot verandering. Niet voor niets is mijn motto: ‘Slimmer samenwerken = meer bereiken’.

 

Wat anderen zeggen

‘Guido is een duidelijke people-manager en hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen voor individu en organisatie.’

‘Solid financial knowledge and people skills make him an excellent manager who is able to think outside the box and link strategy and vision to (future) operational performance.’

‘Guido is iemand die ondanks zijn overzicht van het totaalplaatje een grote kennis van de onderliggende financiële waarden bezit, maar ook ruimte geeft om je eigen kunde in te brengen in teamverband.’

‘Ik ken Guido als iemand die een organisatie (…) naar een hoger niveau brengt. Hij geeft medewerkers hierbij ook hun eigen verantwoordelijkheid, wat uiteindelijk heeft geleid tot duidelijke werkwijzen, beter lopende processen en bijbehorende managementinformatie.’

‘Guido is een expert op het gebied van Finance & Control, projectmanagement, project control en risicomanagement. In zijn projecten (…) heb ik hem leren kennen als een accurate en kundige professional met veel gevoel voor humor.’